Skip to content

To smo mi

Naša priča u svetu pčelarstva počela je davne 2000. godine, kada sam stao pred svoju prvu košnicu. Njena magija me je očarala i nisam mogao da odolim da ne proširim svoj pčelinjak. Tako je broj društava brzo porastao na oko 60, a košnice iz Nenadića su pronašle svoje novo mesto u Ribarevu.

Kroz vreme, moja porodica se uključila u ovaj predivan posao. Svi smo zajedno radili, od izrade i seljenja košnica do vrcanja meda i topljenja voska. Naučili smo sve aspekte pčelarstva i sa ljubavlju smo svaki detalj posvetili kako bismo vama pružili vrhunski kvalitet.

Danas, naša pčelarska avantura se proteže na tri lokacije, a svaka od njih ima svoju posebnu čar i bogatstvo prirode koje utiče na ukus i karakteristike meda koji proizvodimo i  broji impresivnih 180 društava. Iako se bavimo raznim aspektima pčelarenja, naša glavna strast leži u proizvodnji meda. U zavisnosti od godine i vremenskih uslova, u našoj paleti imamo raznolike vrste meda

U proizvodnji meda, koristimo LR košnice koje su uglavnom plod našeg vlastitog truda i veštine. Izradili smo ih sa pažnjom i predanošću, prilagođavajući ih potrebama naših pčela kako bismo im omogućili optimalne uslove za razvoj i proizvodnju kvalitetnog meda.

Naša porodica je srce našeg pčelarskog posla. Svi zajedno radimo na svakom koraku – od prikupljanja meda i prerade, do skupljanja propolisa i polena. Naša ljubav prema pčelarstvu nas je povezala u jedinstven tim, čije je jedinstvo vidljivo u svakoj teglici meda koju pružamo vama, našim dragim kupcima.

Naša posvećenost prema prirodi se ogleda i u našem održivom pristupu pčelarstvu. Svesni smo važnosti očuvanja pčelinjih zajednica i biodiverziteta, te se trudimo da stvorimo harmoničan odnos između pčela, biljaka i okoline. To nam omogućava da proizvedemo med koji je ne samo ukusan, već i pun dragocenih hranljivih sastojaka koje vam donosi priroda.

Dobrodošli u našu pčelarsku porodicu, gde se strast, veština i priroda prepliću kako bismo vam doneli najfiniji med koji će vam pružiti ne samo zadovoljstvo u ukusu, već i blagodeti za zdravlje i vitalnost. Zahvaljujemo vam na podršci i prilici da vam pokažemo čudesni svet pčela i meda.

Naša priča je jedinstvena, isprepletena sa ljubavlju prema pčelama, njihovom radu i plodovima koje nam daruju. Svaki put kada otvorite teglicu našeg meda, otvarate vrata prirodi i uživate u njenim blagodetima. Očekujte samo najbolje od nas, jer smo posvećeni vašem zadovoljstvu i zdravlju.

U svetu pčelarstva, svaki dan donosi nove izazove i uzbudljive trenutke. Naša strast prema pčelama i medu ne poznaje granice.Pridružite nam se na ovoj slatkoj avanturi i otkrijte čarobni svet pčela i meda. Verujemo da će vas naša strast i posvećenost obuzeti i da ćete uživati u svakom zalogaju našeg meda koji dolazi direktno sa srca naših košnica. Hvala vam što ste deo naše priče i što podržavate naš trud. Vaša satisfakcija je naša najveća nagrada.

Porodica Čeljuska

Pogledajte kako mi to radimo

viber_image_2023-06-23_15-01-29-245
viber_image_2023-06-23_15-01-34-060
viber_image_2023-06-23_15-01-35-640
2023-06-24 16_02_52-viber_image_2023-06-23_15-01-35-913.jpg ‎- Photos
viber_image_2023-06-23_15-01-27-917
2023-06-24 16_00_25-viber_image_2023-06-23_15-01-34-626.jpg ‎- Photos
viber_image_2023-06-23_15-01-34-257
previous arrow
next arrow

Videli ste kako naša porodica vredno radi zajedno, njegujući svaku košnicu s ljubavlju i pažnjom. Ovaj prizor je samo mali uvid u našu svakodnevicu. Odlučili smo podeliti ove trenutke s vama, jer želimo da vidite da iza svake teglice meda stoji porodica koja sa ljubavlju pravi svaki proizvod. To je naša garancija kvaliteta i istinske strasti prema pčelarstvu.

Pozivamo vas da se pridružite našoj priči, da zajedno iskusimo blagodeti prirodnog meda i da se osećate kao deo naše porodice. Dobrodošli u naš svet pcelarstva, gde radimo zajedno s ljubavlju prema pčelama i prirodi i stvaramo najukusniji med za vas.

A sada pogledajte tegle u kojima šaljemo naš najfiniji med

Evo sada neka od nama najčešće postavljanih pitanja

Naš med se ističe na tržištu po nekoliko ključnih karakteristika koje čine jedinstvenim:

 1. Kvalitet sirovina: Koristimo pažljivo odabrane izvore nektara kako bismo obezbedili visokokvalitetni med. Naša paleta meda obuhvata različite vrste, kao što su bagremov, lipov, suncokretov i livadski med, svaki sa svojim specifičnim ukusom i karakteristikama.

 2. Prirodna proizvodnja: Naš med je rezultat prirodne pčelarske prakse. Naše pčele sakupljaju nektar sa prelepog okruženja u kojem se nalazimo, što garantuje čist i autentičan proizvod.

 3. Pažljiva obrada: Pridajemo veliku pažnju obradi meda kako bismo sačuvali njegove prirodne hranljive sastojke. Naš proces vađenja meda je temeljan, a vrcanje, filtracija i pakovanje se obavljaju sa posebnim brigom kako bi se očuvala svežina i kvalitetna meda.

 4. Kontrola kvaliteta: Svi naši medovi su podvrgnuti strogoj kontroli kvaliteta. Sprovodimo nezavisne analize kako bismo osigurali da naš med zadovoljava najviše standarde čistoće, svežine i nutritivne vrednosti.

 5. Autentičan ukus i aroma: Naš med se ističe po prepoznatljivom ukusu i bogatoj aromi. Svaka vrsta meda ima svoje karakteristične note i mirise koji će vas oduševiti i pružiti neponovljivo iskustvo.

 6. Kada kupujete naš med, možete biti sigurni da ste odabrali vrhunski proizvod koji dolazi od posvećene porodice pčelara. Uz nas, dobijate med koji je pažljivo proizveden, pun hranljivih sastojaka i koji vam pruža pravi ukus prirode.

Konzumiranje meda donosi brojne blagodeti za zdravlje. Evo nekih od ključnih benefita:

 1. Prirodni izvor energije: Med je bogat prirodnim šećerima, poput fruktoze i glukoze, koji pružaju brzu i dugotrajnu energiju. Ovo je idealno za povećanje izdržljivosti i borbu protiv umora.

 2. Jačanje imunog sistema: Med je poznat po svojim antibakterijskim i antivirusnim svojstvima. Redovno konzumiranje meda može pomoći u jačanju imunog sistema i smanjenju rizika od raznih infekcija.

 3. Protivupalno dejstvo: Med ima protivupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upala u organizmu. To može biti korisno kod raznih stanja, uključujući alergije, upale grla i artritis.

 4. Poboljšanje varenja: Med može imati blagotvorno dejstvo na varenje. On podstiče rast “dobrih” bakterija u crevima, poboljšava apsorpciju hranljivih materija i može pomoći u smanjenju problema kao što su nadutost i gorušica.

 5. Antioksidativna zaštita: Med je bogat antioksidantima koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa u organizmu. Ovo može doprineti opštem zdravlju i smanjenju rizika od određenih bolesti.

 6. Smiruje kašalj i olakšava simptome prehlade: Med je poznat po svojoj sposobnosti da smiri iritaciju grla i smanji kašalj. Dodavanje meda u tople napitke ili konzumiranje samostalno može pružiti olakšanje tokom prehlade ili kašlja.

 7. Hranljivi sastojci: Med sadrži brojne hranljive sastojke, uključujući vitamine, minerale, enzime i aminokiseline. Ovi nutrijenti mogu podržati opšte zdravlje i vitalnost organizma.

 8. Važno je napomenuti da se med treba konzumirati umereno, kao deo uravnotežene ishrane. Takođe, osobe sa dijabetesom ili drugim zdravstvenim stanjima trebaju konsultovati svog lekara pre nego što uključe med u ishranu.

Briga o pčelama i očuvanje njihovog okruženja su od izuzetne važnosti za nas kao pčelare. Evo nekoliko načina na koje se posvećujemo njihovom blagostanju i zaštiti njihovog okruženja:

 1. Prirodno pčelarenje: Praktikujemo prirodno pčelarenje, minimalno koristeći hemijska sredstva i tretmane. Nastojimo održati prirodni balans u košnicama i omogućiti pčelama da se razvijaju na način koji je u skladu s njihovim prirodnim instinktima.

 2. Diversitet ispaše: Staramo se da pčele imaju pristup raznovrsnom izvoru hrane. Održavanje različitih biljnih vrsta u našem okruženju i saradnja s lokalnim poljoprivrednicima omogućuju pčelama kvalitetnu ispašu.

 3. Održavanje pčelinjaka: Redovno održavamo naše pčelinjake kako bismo obezbedili sigurno i udobno stanište za pčele. To uključuje popravke košnica, zamenu starih ramova i redovno čišćenje radi održavanja higijene.

 4. Zdravlje pčela: Pratimo zdravlje naših pčela i preduzimamo preventivne mere kako bismo sprečili pojavu bolesti i štetnika. Brinemo se za pravilno održavanje higijene, kvalitetnu ishranu pčela i blagovremene veterinarske kontrole.

 5. Ekološka praksa: U svojim aktivnostima primenjujemo ekološke principe. Recikliramo materijale, štedimo vodu i energiju, te koristimo ekološki prihvatljive proizvode i materijale u pčelarstvu. Na taj način smanjujemo negativan uticaj na okolinu.

Briga o pčelama i očuvanje njihovog okruženja su srž našeg pčelarskog poslovanja. Posvećujemo se njihovoj dobrobiti i radimo na održavanju zdravih populacija pčela, kako bismo im omogućili da nastave svoju važnu ulogu u prirodi.

Proces vađenja meda je pažljivo izveden kako bismo vam pružili najkvalitetniji proizvod. Evo koraka koje sledimo:

 1. Priprema košnica: Pre vađenja meda, pažljivo pripremamo košnice kako bismo osigurali čist i kvalitetan med. Održavanje higijene košnica i okoline je od velike važnosti.

 2. Sakupljanje saća: Nakon što pčele napune saće medom, pažljivo ga izvlačimo iz košnica. To radimo sa posebnom pažnjom kako bismo izbegli oštećenje saća i minimalno ometali aktivnosti pčela.

 3. Vrcanje meda: Saće se stavlja u centrifugu za vrcanje meda. Centrifuga rotira saće, izbacujući med iz ćelija. Ovaj proces je nežan i omogućava nam da izvučemo med bez oštećenja saća.

 4. Filtriranje: Da bismo uklonili eventualne nečistoće, med se filtrira kroz finu mrežu ili filter. Time osiguravamo da dobijete čist i bistar med visokog kvaliteta.

 5. Pakovanje: Nakon filtriranja, med se pažljivo pakuje u staklene tegle ili druge odgovarajuće ambalaže. Obezbeđujemo sigurno i hermetički zatvoreno pakovanje kako bismo očuvali svežinu meda.

Garantujemo svežinu našeg meda putem sledećih mera:

 1. Redovna provera kvaliteta: Stalno pratimo sve parametre kvaliteta meda kako bismo osigurali njegovu svežinu. To uključuje senzorsku analizu, merenje vlažnosti, proveru prisustva nečistoća i druge relevantne testove.

 2. Skladištenje u odgovarajućim uslovima: Naš med se skladišti na pravilan način, u suvim i tamnim prostorijama, na optimalnoj temperaturi. To pomaže u očuvanju njegove svežine i prirodnih svojstava.

 3. Brza isporuka: Nakon što je med pakovan, brzo ga dostavljamo kako biste dobili svež proizvod. Koristimo pouzdane logističke usluge kako bismo osigurali da med stigne do vas u najkraćem mogućem roku.

Na taj način vršimo proces vađenja meda i garantujemo njegovu svežinu, kako biste uživali u najkvalitetnijem medu direktno sa naših pčelinjaka.

Pri odabiru lokacija za postavljanje košnica, pažljivo uzimamo u obzir nekoliko faktora kako bismo osigurali optimalno stanište za naše pčele. Evo nekih od faktora koje uzimamo u obzir:

 1. Flora i izvori hrane: Važno je da okolina u kojoj postavljamo košnice pruža dovoljan izvor hrane za naše pčele. Analiziramo dostupnost cvetnih vrsta, biljaka i drveća koje pčele koriste za sakupljanje nektara i polena. Preferiramo područja s raznolikom i bogatom florom kako bismo obezbedili dovoljnu ispašu za naše pčele.

 2. Vodeni izvori: Pčelama je potreban pristup vodi za hidrataciju i hlađenje košnica. Biramo lokacije koje su blizu izvora vode, kao što su reke, jezera ili pouzdani izvori vode, kako bismo pčelama olakšali pristup vodi.

 3. Zaštita od vetra: Previše jak vetar može ometati aktivnosti pčela i otežati njihov let. Biramo lokacije koje su zaštićene od jakih vetrova, kao što su šumovite oblasti, zavetrine ili prirodne prepreke koje pružaju zaklon.

 4. Sunčeva svetlost: Pčele vole sunčeve zrake jer im pomažu da regulišu temperaturu unutar košnice. Biramo lokacije koje su dovoljno osunčane tokom dana, ali istovremeno obezbeđuju i odgovarajuću hladovinu kako bi se košnice zaštitile od prekomernog zagrevanja.

 5. Pristup i sigurnost: Važno je da košnice budu postavljene na mestima koja su pristupačna za nas kao pčelare. Takođe, vodimo računa o sigurnosti i izbegavamo lokacije koje su blizu prometnih puteva, industrijskih zona ili drugih potencijalno opasnih područja.

 6. Ekološki faktori: Imamo obavezu da štitimo prirodu i očuvamo ekosistem. Prilikom odabira lokacija za postavljanje košnica, vodimo računa o ekološkim aspektima, kao što su očuvanje biodiverziteta, zaštita prirodnih staništa i izbegavanje područja koja su izložena zagađenju ili upotrebi pesticida.

Pažljivo birajući lokacije za postavljanje košnica i uzimajući u obzir ove faktore, osiguravamo optimalno okruženje za naše pčele, njihovu sigurnost i dobrobit, što rezultira kvalitetnim medom koji proizvodimo.

To su samo neka od često postavljanih pitanja. Trudili smo se da vam detaljno odgovorimo na njih, ali ako imate dodatnih pitanja, slobodno nam pišite ili nas pozovite na broj telefona:  062240538

Rado ćemo vam pružiti dodatne informacije.